Bursa GRASP

Context

GRASP este sustinut de voluntari, multi dintre care au avut sansa sa ajunga sa studieze la universitati de top din afara tarii. Acestia au realizat astfel cat de important este sa obtii o pregatire academica la o universitate de renume si cat de mult ajuta acest aspect mai departe in viata.

Scop

Bursa GRASP este o bursa de nevoi personale. Este creata exclusiv pentru elevii de liceu din familii nevoiase din Romania cu rezultate academice de exceptie ce au fost deja admisi la universitati de top (multi chiar si cu burse de merit pe plan academic), dar cu posibilitati financiare limitate pentru ca acestia sa poata sa isi urmeze parcursul academic la universitate.

Caz ilustrativ: Dan, elev in clasa a XII-a la un liceu din Barlad, Romania. Este olimpic la fizica. A aplicat la Oxford si a fost admis cu o bursa ce ii va acoperi integral taxa scolara. Tatul lui a plecat de acasa cand acesta avea 9 ani. Mama lui depune tot efortul pentru a ii asigura lui Dan un rost in viata. Dar ea are un salariu minim pe economie si nu ii va poate acoperi lui Dan nici macar costul biletului de avion pentru a putea ajunge in Anglia. Bursa GRASP il poate ajuta pe Dan sa isi plateasca majoritatea costurile de nevoi personale pentru primul an la facultate pana cand acesta va obtine alte surse de venit.

Fond de bursa

Ne propunem ca anul acesta sa strangem fonduri pentru a acorda 2 burse de nevoi personale in valoare exact de atat cat este nevoie pentru a acoperi costurile de nevoi personale pentru primul an pana cand acestia pot obtine alte surse de venit. Bursa ar putea da sansa unica la momentul potrivit unor copii care altfel nu ar putea sa isi urmeze visul sa studieze la universitati de renume.

Cum strangem banii

Am inceput deja diferite actiuni pentru a strange suficiente fonduri pentru cele doua burse. Vom derula campanii de strangere de fonduri, vom participa la concursuri, maratoane, vom urca munti, ne vom oferi timpul liber pentru a face tot posibilul pentru a strangem acesti bani si vom dedica toata aceasta energie pentru a ii ajuta pe acesti copii sa ajunga acolo unde vor putea sa isi urmeze visul pe plan academic. Vom apela de asemenea la cei din reteaua noastra pentru a ne ajuta sa ajungem acolo unde ne-am propus.

Cum identificam elevii

Pentru a ajungem la cei ce au cu adevarata nevoie de aceste burse ne-am parteneriat cu cei de la Oxford for Romania, ce deruleaza in fiecare an de ceva vreme scoli de vara pentru acelasi segment de elevi pe care vrem sa ii ajutam. Oxford for Romania selecteaza in programul lor o lista de elevi din care echipa GRASP alege pe cei ce se considera ca ar beneficia cel mai mult de aceste fonduri. Vom aloca fondurile totale catre un numar maxim de beneficiari pentru a maximiza numarul de elevi pe care ii putem ajuta. Criteriul de selectie se va determina dupa caz in functie de situatia financiara, performanta academica si universitatea aleasa.

Valoarea burselor

Valoarea burselor va fi de minimul necesar pentru a ajuta un elev pentru a isi acoperi costuri de transport, mancare, cazare, rechizite pentru o perioada minima pana cand acestia vor putea accesa o sursa alternativa de venit (loc de munca, alte burse). Valoarea burselor este intre £1,000 – £8,000.

Cum puteti ajuta

Pentru donatii in prezent derulam campania de strangere de fonduri pe platforma GoFundMe prin link-ul de aici.

Unde se desfasoara proiectul

Proiectul ‘Bursa GRASP’ este un proiect global. In prima faza se va desfasura in cadrul filialei GRASP Londra si vom strangem fonduri pentru unul sau doi elevi admisi la universitatile din top 10 din Marea Britanie.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Contact

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you.

Sending
© 2017, All Rights Reserved. Global Romanian Society of Young Professionals (GRASP). All ideas, service marks, trademarks and registered items are the sole and exclusive property of GRASP unless otherwise noted. All rights are reserved.

Log in with your credentials

Forgot your details?